Επικοινωνία

Λένε για εμάς

Αγαπημένοι φίλοι και ειδικά καλή μου δασκάλα Γωγώ,
Για μια ακόμη φορά ένα χρόνο μετά το σεμινάριο εκπαίδευσης προϊσταμένων στην ενδυνάμωση του προσωπικού, θα ήθελα να σας συγχαρώ. Η έμπνευση που μου μεταδώσατε, ήταν μια απίστευτη Πραγματικά κινητήρια δύναμη. Μετά από 17 χρόνια ως προϊστάμενος και ιδιοκτήτης επιχείρησης λιανικού εμπορίου, πίστευα ότι δεν είχα  να μάθω τίποτα άλλο. Τώρα νιώθω πως μόλις ξεκίνησα να μαθαίνω τους ανθρώπους μου. Έπρεπε να σας συναντήσω νωρίτερα. Θα είχα αξιοποιήσει το δυναμικό της επιχείρησής μου πολύ πολύ καλύτερα. Να είστε πάντα καλά και δυνατοί

Παπαζαρκάδας Ευγένιος 
Λιανικό εμπόριο υποδημάτων
Αθήνα

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την άλλη όψη της επικοινωνίας μας με τους ανθρώπους (μικρούς μεγάλους, άσπρους μαύρους, όπως λέγατε. Της επικοινωνίας μέσα από τα …αυτιά και την καρδιά. Μου ανοίξατε τους ορίζοντες της σκέψης μου και στα 48 μου μπορώ να πω με σιγουριά πως τώρα κατάλαβα τι “δεν έβλεπα όταν κοιτούσα ” Σας είμαι ευγνώμων

Αριστεία Κουβούση Ma

Δ/ντρια Πωλήσεων 

Ταχτσής & Σια ΟΕ 

 

Μια μοναδική εμπειρία! Η μεγαλύτερη έκπληξή μου ήταν όταν συνειδητοποίησα πως στο εργαστήριό σας καταφέρατε να με κάνετε να νιώσω ομάδα με άγνωστους μέχρι πριν τρεις ώρες ανθρώπους και να συνεργαστούμε τόσο αρμονικά και εποικοδομητικά. Με κάνατε να πιστέψω πως αν εφαρμόζαμε τα ίδια στην εταιρία μας θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα Σας ευχαριστώ

Παντελής Καραρήγας

ΥΑΔ Καραρήγας ΕΕ

 

Κα Παπαδοπούλου,
Σήμερα έλαβα και τα αποτελέσματα του σεμιναρίου! Πέρασα και στα γραπτά και στα προφορικά!
Σας ευχαριστώ πολύ, γιατί θεωρώ ότι ως ένα μεγάλο βαθμό,είναι και δική σας επιτυχία, δεδομένου ότι μας μεταδώσετε με την εκπαιδευτική μεθοδολογία που ακολουθήσατε αλλά κυρίως με το “ζωντανό παράδειγμα” διδασκαλίας σας, τις απαιτούμενες γνώσεις/δεξιότητες για να καταφέρουμε να “περάσουμε” την προφορική και γραπτή δοκιμασία του σεμιναρίου Εκπαίτευση Εκπαιδευτών (TrainTheTrainers) (ΤΤΤ) 

Για μια ακόμη φορά, θέλω να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τόσο σε επίπεδο μαθήματος λόγω της υψηλής προστιθέμενης αξίας την οποία απεκόμισα εγώ από την παρακολούθηση του σεμιναρίου, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινο/διαπροσωπικό γιατί θεωρώ ότι είστε ένας εξαιρετικά αξιόλογος, “επαγγελματίας”-το διαπιστώνω για μια ακόμη φορά από την άμεση ανταπόκρισή σας και τα σχόλιά σας στην εργασία μου-αλλά και άνθρωπος!
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία και θα χαρώ να τα πούμε ξανά στο μέλλον!

Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Γκρίμπα

 

Λέγομαι Ζούγρα Ναταλία και παρακολούθησα το σεμινάριο Train The Trainer στις ημερομηνίες 27-28-29/5, και καθόμουν στην τελευταία σειρά.
Θα ήθελα, αρχικά, να σας ευχαριστήσω και πάλι για την μοναδική εμπειρία που είχα σεμινάριό σας, όχι μόνο παρακολουθώντας εσάς την ίδια, τον τρόπο που μας παρακινούσατε, τις κινήσεις σας, τον χειρισμό σας σε όλες τις περιστάσεις, αλλά και για έναν ακόμα λόγο, εξαιρετικά σημαντικό για εμένα. Διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω καλύτερη, να δω τον εαυτό μου να λειτουργεί ως εισηγήτρια με έναν τρόπο που δεν τον είχα φανταστεί εως τώρα. Είχατε, λοιπόν, δίκιο… Είναι αλλαγή στην στάση ζωής μας, τον τρόπο σκέψης μας, όχι απλά οδηγίες για το πως να γίνουμε εισηγητές.

Σας ευχαριστώ πολύ  
Ναταλία Ζούγρα

 

Ήμουν τυχερή που έστω την δεύτερη ημέρα μπόρεσα να παρακολουθήσω την κα Γεωργία Παπαδοπούλου στο σεμινάριο «Ο σύγχρονος προϊστάμενος και το Coatching”.

Οι τεχνικές είναι γνωστές, θα γνωρίζετε καλύτερα από μένα πως ο εκπαιδευτής σε τέτοιου είδους σεμινάρια δεν μπορεί να «ανακαλύψει» νέους τρόπους επικοινωνίας αφού δεν εστιάζει στην τεχνολογία αλλά στον άνθρωπο.

Ο τρόπος όμως που ακούμε μια τεχνική, ένα παράδειγμα, μία συμβουλή, ακόμη και μία λέξη, μπορεί να είναι πολύ σημαντικός. Η κα Παπαδοπούλου κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον όλων. Είχε ρεαλιστικά παραδείγματα, ήταν πολύ προσιτή και άμεση. Χειρίστηκε κάθε απορία και κάθε αντίδραση άψογα.

Έχω ενημερώσει το τμήμα προσωπικού και την διεύθυνση του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών και ελπίζω να συνεργαστούμε άμεσα.

 

Ευχαριστώ,

Άννα Μώρου

 

Αγαπητή κυρία Παπαδοπούλου,

κατόπιν παρακολούθησης σεμιναρίων αφορόντων τις χορηγίες των Μ.Κ.Ο. και το Marketing, στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2010 σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να αποκτήσω γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα,να διευρύνω τον τρόπο σκέψης μου, μα πάνω απ΄ όλα, σας ευχαριστώ γιατί είδα τους νέους δρόμους που χαράξατε προς τους σκοπούς μιας ζωής και με χαρά θα τους περπατήσω.

Αναμένω τις κατευθύνσεις προς τους σκοπούς μου..!

Με σεβασμό,

Η συνεπίθετη από τπ Σύλλογο Η Αγκαλιά
Ηρώ Παπαδοπούλου

 

Αγαπητή Γωγώ,  το διήμερο σεμινάριο “Marketing, Χορηγίες και Αυτοχρηματοδότηση ΜΚΟ” είναι μακράν ότι πιο βοηθητικό έχω παρακολουθήσει. Ως εκπαιδευτής και εγώ, σου στέλνω μια  αναλυτική αξιολόγηση για όλους τους “ρόλους”στους οποίους ως εκπαιδεύτρια έπρεπε να ανταποκριθείς.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ MARKETING ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΚΟ

Οργανώτρια: Δεν φάνηκε ότι κάτι ήταν απροετοίμαστο.
Παρουσιάστρια /Ηθοποιός: Χαμηλών τόνων, προσπαθούσε να μην τραβάει τα φώτα πάνω της, αλλά στο ρόλο της.
Παιδαγωγός: Υπενθύμιζε συνέχεια το ηθικό κομμάτι τού να δουλεύεις σε ΜΚΟ.
Συντονίστρια: Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα συντονισμού, ενώ και οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες.
Δημόσιες σχέσεις: Φρόντισε να δικτυωθούμε και εκτός τάξης, ενώ ενθάρρυνε και την μεταξύ μας συνεργασία.
Διευκολύντρια: Ήταν πάντα παρούσα για να λύσει απορίες, δεν άφηνε το ηθικό να καταπέσει και παρείχε ότι χρειαζόταν.
Οδηγός/ Καταλύτης στις συζητήσεις: Οι βασικοί της ρόλοι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ξεκινούσε από το την παρούσα πρακτική και μετά παρουσίαζε τη θεωρία. Πολύ σημαντικό για την σύνδεση παλιάς γνώσης με νέα και τον μετασχηματισμό της πρακτικής μας.
Εισηγήτρια: Δεν κάνει το λάθος που κάνουν πολλοί εκπαιδευτές να φοβάται την εισήγηση, επειδή δεν είναι «in» τώρα τελευταία. Δεν επέτρεψε όμως να γίνουν θεωρητικές συζητήσεις χωρίς πρακτικό αντίκρισμα.
Πληροφοριοδότης/ Πηγή γνώσης: Είχε απάντηση σε πάσης φύσεως ζητήματα, από πρακτικά ως νομικά.
Συμβουλάτορας: Και εκτός εκπαίδευσης με την προτροπή της να συνεχιστεί η συνεργασία. Δεν άφησε το ατομικό-συμβουλευτικό μέρος να παρέμβει στην εκπαίδευση, αλλά το άφησε για διαλλείματα/αργότερα.
Ψυχολόγος: Πάντοτε παρατηρούσε τους συμμετέχοντες για δείγματα απορίας, κτλ στη γλώσσα σώματος και επενέβαινε όταν έβλεπε κάτι.
Ακροάτρια: Πάντα άκουγε και άφηνε να μιλήσουν όλοι οι εκπαιδευόμενοι, χωρίς να φοβάται το χρόνο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί η αυτοέκφραση των εκπαιδευόμενων είναι πολύ βασική.
Κινητροδότης: Φρόντισε πάντα τα θέματα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εκπαιδευμένων (νούμερο ένα αρχή της εκπαίδευσης ενηλίκων).
Αξιολογήτρια: Έμμεση και με τακτ. Πιο πολύ υπό μορφή συμπληρωματικών ερωτήσεων/προτροπών και παροχή εναλλακτικών , παρά μετωπική αξιολόγηση. Δεν απείλησε το «πρόσωπο» (face) κανενός.
Πηγή έμπνευσης: Σίγουρα δεν φοβόταν να μοιράζεται ιδέες της μαζί μας.
Παράδειγμα συμπεριφοράς και σκληρής δουλειάς: Μοιραζόταν μαζί μας καλές και κακές εμπειρίες της δείχνοντας τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να αποκτήσει κάποιος καλές συνήθειες και πρακτικές (εδώ αναφέρομαι βέβαια και στο e-mode όπου η ανάληψη πρωτοβουλιών μου δείχνει το δρόμο).

Ευχαριστώ πολύ.
Γιάννης Παπαδόπουλος, BA, MA
Εκπαιδευτής εθελοντών
ΜΚΟ Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (ΚΑΝΕ), Καλαμάτα

 

Αγαπητή Γωγώ,

Θα ήθελα να σου γράψω σε δύο γραμμές τι αποκόμισα από το τριήμερο σεμινάριο Train the trainer (4-5-6 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη):

Μία μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία που είχε άμεσα αποτελέσματα στην αντίληψή μου για πολλά πράγματα.
Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω όσα περισσότερα μπορώ στην εργασία μου, εντάσσοντάς τα στην καθημερινότητά μου.
Στόχος μου είναι να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση στους συναδέλφους που κάνουν εισηγήσεις στα πλαίσια ενδο-επιχειρησιακών σεμιναρίων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εισηγήτρια αλλά πάνω από όλα στους συναδέλφους της ομάδας! Περάσαμε πραγματικά αξέχαστα!

Ευχαριστώ και εις το επανειδείν..

Πελαγία Παπουλίδου
Κοινωνιολόγος, MBA
Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού DOPPLER

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ένα ενδιαφέρον, «ζωντανό» και πραγματικά διαφορετικό σεμινάριο που σχεδιάσατε και υλοποιήσατε για τις ανάγκες εκπαίδευσης των Υπευθύνων των μονάδων μας.

Οι ιδέες σας, απόψεις και γνώσεις σας γύρω από το «χτίσιμο» της ομάδας είναι αναγκαίες για κάθε οργανισμό που αναζητά τρόπους ενίσχυσης της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Αμπατζόγλου
Υπ. Προσωπικού
Ευρωδιάγνωση ΙΑΕ

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπειρία που μας προσφέρατε μέσω του Train The Trainer, αν θέλετε και μπορείται να μου στείλετε και καμία από τις φωτογραφίες του τμήματος. Αν κάπου μπορώ να σας φανώ χρήσιμος είμαι στην διάθεση σας.

Και πάλι ευχαριστώ.

Συμεών Γκρέκας, 
Presales Manager, Pansystems S.A

 

Αγαπητή Γεωργία,

έχουν περάσει δύο μέρες και ακόμα ζω στον απόηχο του τριήμερου σεμιναρίου “MARKETING, ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΚΟ”. Στο μυαλό μου στροβιλίζονται ιδέες και έννοιες αλλά και μία έντονη πίστη για τη δημιουργία όλων αυτών των εικόνων που δημιουργήσαμε για τις ΜΚΟ, στις οποίες δρούμε.

Είμαι συνεπαρμένη γιατί όχι μόνο καταφέρνεις να μας μεταφέρεις τις πολύτιμες (εξειδικευμένες) γνώσεις και εμπειρίες σου αλλά έχεις και αυτή τη μοναδική ικανότητα να μας κάνεις να βιώνουμε το καινούριο, να προχωράμε σε δράση και να μη μένουμε σε αφηρημένες έννοιες.

Ο επαγγελματισμός σου, ο επικοινωνιακός σου χαρακτήρας, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο κάθε φορά δημιουργείς, με κάνει να ΜΑΘΑΙΝΩ, να το ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ και να θέλω να το ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!

Ευχαριστώ για όλα
Θα σου στείλω σύντομα τις δράσεις τις οποίες οργάνωσα!

Φιλικά
Ιωάννα Σεραφειμίδου

“Το συγκεκριμένο σεμινάριο (TTT) ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Έμαθα χαρακτηριστικά που θα με βοηθήσουν στον επαγγελματικό αλλά και προσωπικό τομέα. Αυτές οι 3 ημέρες βιωματικής εκπαίδευσης με έκαναν να μάθω περισσότερο τον εαυτό μου και δεν θα τις ξεχάσω ποτέ!  ” 
 
Γιάννης Γιαννίσης (Πωλητής)

Παρακολούθησα το σεμινάριο “Train the Trainer” της κας Γωγώ Παπαδοπούλου στo Αίγιο τον Ιανουάριο του 2009. Ηταν ένα αποτελεσματικό και περιεκτικό σεμινάριο, καλά οργανωμένο, πλούσιο σε νέες εκπαιδευτικές ιδέες! Τα βήματα ανάπτυξης των θεμάτων δημιούργησαν ένα πολύ θετικό κλίμα. Ηταν ένα σεμινάριο βιωματικό, γεμάτο έμπνευση και δημιουργία. Βαθμολογώ με “άριστα” την κα Γωγώ Παπαδοπούλου Ευχαριστώ Πολύ

Αννα Λαπαναίτη, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Παρακολούθησα το σεμινάριο Train the Trainer λόγω της θέσης μου στην εταιρεία που εργάζομαι όπου καθμερινά έρχομαι σε επαφή με πελάτες και συχνά αντιμετωπίζω διάφορες “κρίσεις”.  Γενικά οι “κρίσεις” με ακολουθούν στην 16χρονη επαγγελματική μου πορεία λόγω των θέσεων που είχα αλλά, δυστυχώς για μένα, μόλις πριν λίγο καιρό έμαθα τους καταλληλότερους  τρόπους αντιμετώπισής τους: όταν παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι η θεματολογία του βρήκε εφαρμογή και στις διαπροσωπικές μου σχέσεις γιατί το train the trainer δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που διδάσκουν. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους “διαχειρίζονται” ανθρώπους όπως πωλητές, γραμματείς, διδάσκοντες ανεξαρτήτως αντικειμένου, διευθυντές, προϊσταμένους, παρουσιαστές κλπ αλλά και σε όσους πιστεύουν ότι οι προσωπικές-φιλικές-κοινωνικές σχέσεις τους χρειάζονται “επιδιόρθωση”.
Κυρία Παπαδοπούλου σας ευχαριστώ.

Φωτεινή Μακρίδου


‘Ετσι µάλιστα. Καιρό είχα να παρακολουθήσω ένα σεµινάριο….και να µου “εντυπωθεί” κάτι χρήσιµο !!!

Αλέκα Ξενάκη
Προϊσταµένη Τµήµατος στην Εθνική Τράπεζα – Εκπαιδεύτρια (ενδοεπιχειρησιακά)


Εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα “εκπαίδευση αγροτών για την ανάληψη δράσεων στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας” του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

Βασιλική Τριάντη

 

Το σεμινάριο  -TRAIN THE TRAINER – μου έδωσε τα εφόδια για μια καλύτερη από εδώ και πέρα διδασκαλία.

Σημαντική και σπουδαία βρήκα την ενότητα << Διαχείριση Κρίσεων>> παρουσιάζοντας  μας, έξυπνους τρόπους αντιμετώπισης
των κρίσεων που τυχόν προκύψουν στην διάρκεια της Εκπαίδευσης των Ενηλίκων.
Το  μεγαλύτερο μέρος από όσα έμαθα, θα προσπαθήσω να τα κάνω  πράξη με στόχο να αναβαθμίσω τη δουλειά μου.
Στην εισηγήτρια την κυρία Παπαδοπούλου αξίζουν πολλά μπράβο, αλλά εγώ θέλω να της εκφράσω  ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί με  το χιούμορ και την αστείρευτη ενέργειά της, γέμισε  τις μπαταρίες μου και τόνωσε την αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση  μου .

Να συνεχίσει πάντα με το ίδιο κέφι, γιατί πιστεύω ότι  έχει πολλά να δώσει ακόμα στους εισηγητές της εναλλακτικής διδασκαλίας.

Ανωγειανάκη Βαρβάρα -Ηράκλειο Κρήτης
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Κυρία Γωγώ γειά σας.  Είμαι η Παναγιώτα Κοραή και παρακολούθησα το σεμινάριο ΤΤΤ που πραγματοποιήθηκε στις 28/03/08 εώς 30/03/2008.  Καθόμουν, όπως μας βλέπατε, δεξιά στο προτελευταίο ”θρανίο” δίπλα απο τον φοβερό Μιχάλη.  Είμαι η αρνητική όπως με λέγατε.  Όπως θα γνωρίζεται βγήκαν τα αποτελέσματα.  Τελικά πέρασα.  Σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να σας πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία που έζησα.  Πραγματικά, θεωρώ ότι είστε εξαιρετική σε αυτό που κάνετε και θα ήταν χαρά μου να παρακολουθήσω πάλι σεμινάριο σας.  Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο για εσάς.  Ελπίζω να επικοινωνήσουμε σύντομα.

Ευχαριστώ!!!

Παναγιώτα Κοραή

Είμαι η Αναστασία Καραγιαννίδου απο την Θεσσαλονίκη που παρακολούθησα το σεμινάριο train the trainer τον Σαββατοκύριακο 4-6/4/2008 .
Ακόμη έχω την “γέυση” του σεμιναρίου , φανταστείτε ότι σήμερα το πρωί που ήρθα στο γραφείο μου εξηγούσα με πολύ διαφορετικό τρόπο τα συνεργεία που πρέπει να πάνε κ τι πρέπει να κάνουνε και μάλιστα με κοιτούσαν όλοι με ένα βλέμα περίεργο για το τρόπο που τους χειριζόμουν …… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ  πόσο μπορούν να αλλάξουν οι σχέσεις αρκεί να βρεθεί κάποιο άτομο να σου δώσει τις βασικές κατευθείνσεις και έπειτα να έχεις όρεξη να ψαχτείς και μόνη σου !!!

Αναστασία Καραγιαννίδου